
COĞRAFİ KONUM
Kazancı Kasabası Karaman İlinin Ermenek İlçesine bağlı olup, sınırları itibariyle Anamur, Bozyazı, Gülnar Sarıveliler ve Ermenek ile komşudur. Daha önce Konya’ya bağlı iken 1989 yılında Karaman İl olunca bu ile bağlanmıştır. İç Anadolu Bölgesinin en güneyinde bulunan bir kasabadır. İç Anadolu’yu Akdeniz’e bağlayan yolların üzerinde bulunması, Onu tarihsel konumuyla olduğu kadar, coğrafi konumu bakımından da stratejik bir öneme sahip kılmıştır.
Kazancı Orta Torosların kuzey yamacına bakan bir vadide kurulmuş olup,üç tarafı dağlarla çevrilidir. Kasabamızın Doğusunda Çatalbadem, İkizçınar, Zeyve, Üçbölüköyü ve Yalındal, Batısında Gökçekent, Pınarönü, Sarıvadi ve Çavuşköyü Güneyinde Anamur, Akpınar, Çandıralanı ve Öğmece Kuzeyinde ise Ermenek ve Ermenek Çayı ile sınırlıdır. Kazancı deniz seviyesinden 1040m yükseklikte olan kasabamız Kuşaklıdağı, Asardağı ve Tozlu dağları arasında yerleşmiş şirin bir kasabadır.
Kazancı Kasabası orta Torosların Göksu vadisinin güney yamaçlarında kurulmuş olup, Ermenek İlçesi ile Güney-Kuzey ekseninde simetrik bir konumda ve Taşeli yöresinin tam ortasındadır. Anamur’a 70 km, Ermenek’e ise 46 km mesafededir. Kasaba, güneyden kuzeye genişleyen ve ” V ” harfini andıran geniş bir vadiye kurulmuş olup, Kazancı deniz seviyesinden 1040m yükseklikte olan kasabamız Kuşaklı dağı, Asar dağı ve Tozlu dağları arasında yerleşmiş şirin bir kasabadır. YERYÜZÜ ŞEKİLLERİ Çevre: Kasabamız toprakları çok verimlidir. bitki örtüsünün ve coğrafi şekillerinin elverişsizliği nedeniyle sulama sorunları dışında bir problemi yoktur. erozyon ve deprem tehlikesinin en az olduğu seviyede olduğu bir çevredir.
Orman: Kasabamızın Doğu, Batı ve Güneyinin dağlarla çevrili olması orman bölgesi özelliği göstermektedir. Ormanlarımızda, Çam, Sedir, Ardıç, Göknar, Meşe yetişmektedir. Ayrıca maki bitki örtüsü hâkimdir. Kasabamızın kereste ve odun ihtiyacı kendi ormanlarından karşıladığı gibi civar köylerden de karşılanıyor. Ayrıca Merkezi İstanbul da bulunan Kazancılılar Kültür ve Dayanışma Derneği ve Kazancı Belediyesinin yoğun ağaçlandırma çalışmaları neticesinde kasabamızın orman alanları genişlemiştir.
İKLİM
Egemen olan iklim yapısı, genelde yazları sıcak, kışları soğuk ve kar yağışlı olan karasal iklim yapısıdır. Yani, İç Anadolu’nun temel iklim yapısı, burada da görülmektedir. Ancak, Kasabanın kuzeyinde, Göksu ırmağının vadi tabanlarında, yazları sıcak ve kurak, kışları ılık ve yağışlı geçen Akdeniz İklim özellikleri de görülür. Yağış genellikle kış ve ilkbahar aylarında, yağmur ve kar şeklindedir.
BİTKi ÖRTÜSÜ
Doğal bitki örtüsü maki’dir Yükseğe gittikçe köknar, kızıl çam, sedir, karaçam ve ardıçlar gözükmektedir. Dağlarda daha çok otlar ve çalılar hakim olup, dağ etekleri ise bağ ve bahçeliktir. Dağların yüksek kesimlerine gevenlikler (dikenli bitki) otlaklar ve dağ çayırları hakimdir. Kasabamız vadisi ise meyve bahçeleri ve bağlardan oluşmaktadır. Kasabamızda en çok kiraz, elma, armut, kayısı ve ceviz ağaçları bulunmaktadır.